Kryddiga köttbullar med pistagenötter, russin och tranbär
Har du tröttnat på de klassiska svenska köttbullarna? Då tycker vi att ni ska testa dessa mellanöstern-inspirerade köttbullar som vi har smaksatt med massor av härliga kryddor samt pistagenötter, torkade tranbär och sultanrussin. Gör du dem redan idag kan du styckfrysa köttbullarna innan du steker dem. Det går också bra förstås att göra klart dem … Continued
Mormor Gretas inlagda sill
Detta är en klassisk inläggningssill. Det är mycket socker i den – men det är det som gör den så god. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.Foto Matilda Lindeblad Antal: ca 0.5 liter portioner Ingredienser: 1 förpackning inläggningssill à 420 g ½ röd lök, skalad och … Continued
Knäckebröd med karamelliserad lök, dillfrö och havssalt
Det här kan vara det godaste knäckebrödet ni någonsin smakar. Vi har nämligen karamelliserat lök och mixat ner i degvätskan. Gott va!Foto Matilda Lindeblad Antal: ca 20 bitar portioner Ingredienser: 200 g gul lök 1 msk smör 50 g jäst 4 ½ dl vatten 2 msk olja 1 tsk salt ca 10 dl grovt rågmjöl … Continued
Enkel och god chokladkola med havssalt
Har ni kokat kola än? Här har ni den godaste och enklaste chokladkolan med smak av havssalt.Men jag ska vara ärlig. Det är inte alltid man lyckas. Oftast gör jag misstaget att koka kola medan jag gör 5 andra saker. Det känner kolan av. Den vill ha all din uppmärksamhet. Den vill inte ha stress … Continued
Wasabi- och misogravad lax
Miso tillför sälta och umami medan wasabi ger laxen ett härligt sting.Foto: Lisa Björner Tid: Antal: 8 – 10 portioner portioner Ingredienser: 1 kg laxfilé med skinn, delad i två bitar 1 dl strösocker 3 msk jodfritt salt 2 msk vit misopasta 1 – 2 tsk wasabi Gör så: Torka laxfiléerna med hushållspapper, putsa dem … Continued
Tranbärskola med lakrits
Frysta tranbär finns att köpa i den flesta välsorterade matbutiker. Om du inte hittar det kan du byta ut mot lingon. Tid: Antal: ca 30 st portioner Ingredienser: ca 100 g frysta tranbär, tinade 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap ½ dl glykos 1 tsk ättiksprit (12 %) … Continued

