back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Godaste morots­kakan

  • 8-10 bitar

Vi skryter alltid med att vi gör den godaste morotskakan – vi kallar den t om ”den ultimata morotskakan”. Hemligheten ligger nämligen i att puréa morötterna istället för att riva dem. Det tillsammans med krossad ananas resulterar i den saftigaste morotskakan någonsin!

Hur

Morotskakan

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.

2.

Koka morötterna mjuka. Kör sedan till puré i matberedare. Låt svalna.

3.

Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg. Tillsätt valnötter, kokos, anans och morotspuré. Blanda ordentligt.

4.

Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna helt.

Glasyr och montering

1.

Vispa cream cheese och smör. Tillsätt florsocker och vaniljsocker under vispning. Vispa till en krämig glasyr.

2.

Dela kakan i två delar. Bred lite glasyr på den undre delen. Lägg på den övre delen och bred sedan glasyr runt hela.

3.

Om så önskas, med baksidan av en liten sked, gör en liten spiralform i glasyren på ovandelen av kakan. Ringla sedan över kolasås och strö över nötter.

Ingredienser

Ingredienser

2-3 medelstora eller 2 dl puré (250-300 g) morötter

4 dl vetemjöl

3 1/2 dl strösocker

1/2 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 msk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl raps- eller solrosolja

2 ägg

2 dl hackade valnötter

2 dl kokosflingor

1 dl krossad ananas

Glasyr

500 g cream cheese

75 g, rumsvarmt smör

ca 5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

ev. kolasås och rostade och hackade valnötter till garnering