Falukorvskebab med vitbönröra och koriander
Enkelt och gott är det att göra en variant på kebabkött med falukorv. Här serverar vi den med en smakrik röra på vita bönor och koriander. Resten av rullen fyller ni med valfria ingredienser. Numera finns t ex flera varianter av både vitlökssås och röd kebabsås att köpa färdiga i matbutiker. Det finns dessutom färdig kebabkrydda att köpa så du behöver inte blanda egen. Som bröd kan du använda libabröd, kebabrullebröd, tortillabröd eller mjukt tunnbröd.
Lisa Björner
Falukorvskebab med vitbönröra och koriander
ca 4 portioner
400 g falukorv
2 msk kebabkrydda
1 msk olja
Vit bönröra med koriander (2 dl)
1 burk stora vita bönor á 390 g, avrunnen
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
1 tsk färskpressad citronsaft
ca ¼ tsk salt
Till servering:
Libabröd eller liknande
sallad
tomat
röd kebabsås
vitlökssås
rödlök
Gör så här:
1. Vit bönröra: Mixa ingredienserna till en slät röra. Smaka av med salt.
2. Hyvla falukorven tunt på längden med en osthyvel eller skär tunt med en kniv. Blanda med kryddor och olja.
3. Stek falukorven lite krispig i en stekpanna.
4. Fyll kebabbröd med falukorv och röra samt övriga valfria ingredienser och såser.
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.