back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Picklade räkor med citrongräs och chili

  • ca 12 st tilltugg eller 2 mackor

Dessa picklade räkor med citrongräs och chili tillsammans med citronmajonnäs är så vansinnigt gott. Ibland serverar vi dem på några rostade baguetteskivor som tilltugg – och ibland lyxar vi till det och gör en rejäl macka

Hur

Gör så här

1.

Skala räkorna. Skala även lök och vitlök och skiva dem tunt. Skiva och kärna ur chilin. Skiva citrongräset fint och skär citron- och limehalvan i tunna skivor. Blanda alla ingredienser förutom persiljan i en burk med tättsittande lock. Låt stå i kylen i några timmar. Rör om då och då

2.

Rör ihop majonnäs och citronskal

3.

Värm ugnen till 200 grader. Skär baguetten i ca 1 ½ cm breda skivor (om du ska göra tilltugg). Halvera baguetten på längden och sen på bredden (om du ska göra mackor) Pensla på lite olivolja och rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt. Ta ut från ugnen och låt svalna

4.

Blanda ner persilja i räkorna. Bred lite citronmajonnäs på brödskivorna och toppa med de picklade räkorna

Ingredienser

Ingredienser

500 g räkor

¼ gul lök

1 vitlöksklyfta

½ - 1 röd chili

1 citrongräs

½ citron

½ lime

½ tsk hela fänkålsfrön

½ tsk svart senapsfrön

½ tsk hela korianderfrön

1 lagerblad

3 vitpepparkorn

1 msk vitvinsvinäger

¾ dl plus lite extra för pensling olivolja

2 msk färskpressad citron

1 tsk strösocker

2 msk finhackad persilja

ca 2 dl majonnäs

½ rivet skal från citron

ca 1/2 baguette