back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Silviakaka

  • ca 20 rutor

Silviakaka är en klassisk svensk kaka med luftig och saftig kakbotten toppad med en krämig- och smörig glasyr.



Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa kanterna av en ugnsform (ca 25 x 40 cm) och lägg bakplåtspapper i botten.

2.

Vispa ägg och socker ljust och poröst.

3.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vattnet.

4.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 17 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.

5.

Värm smör, socker och vaniljsocker till glasyren i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Rör i äggulorna, en i taget och rör om till en krämig glasyr.

6.

Bred ut glasyren jämt över kakan och strö över kokosflingor.

7.

Ställ i kylen för att glasyren ska stelna. Skär i rutor.

Ingredienser

Ingredienser

4 ägg

4 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 dl ljummet vatten

Glasyr

250 g smör

2 ½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 äggulor

1 d kokosflingor