ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron

/

Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron. Gott och enkelt. Antingen äter vi det som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller så lägger vi till någon gryn, grönsallad och kanske lite smulad fetaost för en hel måltid.

Monica Eisenman

Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron
Ca 4 portioner

600 g morötter
Ca 2 msk olivolja
3 msk rostade och hackade hasselnötter
25 g smör
Citronsaft och -skal
Flingsalt och svartpeppar

Skala och skär morötterna i stavar. Vänd i olja och lägg ut på en ugnsplåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Rör om då och då.

Bryn smöret och häll över morötterna. Strö hasselnötter och citronskal över nötterna tillsammans med en skvätt citronsaft. Garnera eventuellt med kryddgrönt.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00