back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsrostade morötter med brynt smör, hasselnötter och citron

  • 4 portioner

Gott och enkelt. Antingen äter vi det som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller så lägger vi till någon gryn, grönsallad och kanske lite smulad fetaost för en hel måltid.

Hur

Gör så här

1.

Skala och skär morötterna i stavar.

2.

Vänd morötterna i olivolja och lägg ut dem på en ugnsplåt.

3.

Salta och peppra morötterna. Rosta morötterna i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter. Rör om då och då.

4.

Bryn smöret och häll det över morötterna.

5.

Strö rostade och hackade hasselnötter över morötterna.

6.

Tillsätt citronskal och en skvätt citronsaft. Garnera eventuellt med kryddgrönt.

Ingredienser

Ingredienser

600 g morötter

Ca 2 msk olivolja

3 msk rostade och hackade hasselnötter

25 g smör

Skvätt citronsaft

citronskal

flingsalt

svartpeppar

Garnera eventuellt kryddgrönt