Skala och skär morötterna i stavar.
Gott och enkelt. Antingen äter vi det som tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller så lägger vi till någon gryn, grönsallad och kanske lite smulad fetaost för en hel måltid.
1.
Skala och skär morötterna i stavar.
2.
Vänd morötterna i olivolja och lägg ut dem på en ugnsplåt.
3.
Salta och peppra morötterna. Rosta morötterna i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter. Rör om då och då.
4.
Bryn smöret och häll det över morötterna.
5.
Strö rostade och hackade hasselnötter över morötterna.
6.
Tillsätt citronskal och en skvätt citronsaft. Garnera eventuellt med kryddgrönt.
600 g morötter
Ca 2 msk olivolja
3 msk rostade och hackade hasselnötter
25 g smör
Skvätt citronsaft
citronskal
flingsalt
svartpeppar
Garnera eventuellt kryddgrönt