ANNONS
Integritet på Tailsweep

Len och krämig dip på smält ost och öl

/

Vad sägs om len och krämig dip gjord på smält ost och öl med en liten härlig sting av Tabasco. Tillsammans med rostade baguetteskivor, kex eller chips, är denna dip ett trevligt och gott tilltugg innan middagen eller som snacks till fredagsmyset. Gillar man en mer mustigare smak, välj då en öl med mer beska. Föredrar man en mildare smak, då passar det med en ljusare lageröl.


Krämig ost- och öldip
ca 3 dl

3 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl öl
1 tsk dijonsenap
1 tsk Worcestershiresås
1/2 tsk vitlökspulver
100 g mozzarella, finriven
100 g Gruyère-ost, finriven
Tabasco
salt och peppar
Rostade baguetteskivor, chips eller kex till servering

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll i öl och värm försiktigt under vispning tills såsen tjocknar något. Rör i dijonsenap, Worcestershiresås och vitlökspulver. Vispa sedan i mozzarellaosten och värm försiktigt tills den är helt smält. Tillsätt Gruyère-osten och rör om tills att såsen är krämig och slät. Smaka av med Tabasco, salt och peppar. Servera varm med rostade baguetteskivor, kex eller chips.  Tips – dippen går att värma upp på nytt. Tänk på att göra det långsamt under omrörning.

0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00