Sätt ugnen på 150 grader.
1.
Sätt ugnen på 150 grader.
2.
Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett hårt skum.
3.
Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng.
4.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng.
5.
Sänk värmen till 100 grader. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt i ugnen, med luckan på glänt.
6.
Smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.
7.
Vispa grädden.
8.
Fyll varje pavlova med lite grädde och sedan jordgubbar. Garnera med färsk mynta och ätbara blommor.
3 äggvitor
1 krm ättiksprit
1 1/2 dl strösocker
100 g choklad
2 - 3 dl vispgrädde
ca 200 g jordgubbar, halverade
färsk mynta och ätbara blommor till garnering