ANNONS

God och enkel jordgubbssaft

/

I våras planterade jag om jordgubbsplantor från en pallkrage till en annan. Väntade tålmodigt på att de skulle växa sig till stora fina plantor och leverera massor av söta goda jordgubbar – tills att min granne så vänligt meddelade mig att det var ogräs som jag hade planterat om… Nåväl. Det går alldeles utmärkt att köpa jordgubbar om man inte har egna plantor. Och då passar det ypperligt att göra denna goda jordgubbsaft!  /Monica

Flaska med jordgubbssaft omringad av färska jordgubbar
Jordgubbssaft
ca 1 liter

2 liter färska jordgubbar (ca 1kg)
4 dl vatten
5 – 6 dl strösocker

Rensa och skölj jordgubbarna. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i jordgubbarna. Sjud i 10 – 15 minuter. Mosa jordgubbarna då och då mot kastrullens kant. Häll bärmassan i en saftsil och låt rinna av i ca 30 minuter. Häll tillbaka saften i en rengjord kastrull. Koka upp och tillsätt socker under omrörning. Låt saften koka i 5 – 10 minuter, till sockret har lösts upp. Skumma av. Häll upp på varma, väl rengjorda glasflaskor, förslut och låt svalna.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00