ANNONS

Tre snabba, enkla och smakrika sallader!

/

Sallad på örter, skott och groddar. Krämig rädissallad med citron- och senapsdressing. Gurksallad med sesam, ingefära och chili. Dessa tre sallader är både enkla och snabba att tillaga. Men framförallt är de goda, fräscha och smakrika komplement till både kött, fågel och fisk.

Snabba och enkla salladsrecept på ett våningsfat

Foto: Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

ÖRT- & SKOTTSALLAD
ca 4 portioner

en näve blandade färska örter, t.ex. basilika, gräslök, persilja, dill, mynta, körvel
en näve blandade skott,
t.ex. ärt-, mangold- och/eller solrosskott
en näve rucola
olivolja av god kvalitet
½ citron
salt och svartpeppar

Blanda valfria färska örter och skott med rucola på ett stort fat. Ringla över olivolja, pressa över citron och salta och peppra.

KRÄMIG RÄDISSALLAD MED CITRON- & SENAPSDRESSING
ca 4 portioner

ca 400 g rädisor
2 msk majonnäs
2 msk olivolja
2 tsk pressad citron
½ tsk rivet citronskal
½ tsk dijonsenap
2 msk finhackad persilja
1 tsk finhackad timjan
salt och peppar

Skär rädisorna i tunna skivor. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Blanda rädisorna med dressingen och servera direkt.

GURKSALLAD MED SESAM, CHILI OCH INGEFÄRA
ca 4 portioner

ca 250 g gurka
2 tsk salt
1 röd chili
½ dl risvinäger
1 msk strösocker
½ tsk sesamolja
½ tsk riven färsk ingefära
1 msk svarta och/eller vita
sesamfrön

Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skär den i halvmånar. Blanda gurkan med saltet och låt dra i cirka 10 minuter. Skölj sedan bort saltet i kallt vatten. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med övriga ingredienser och gurkan. Låt stå övertäckt i kylen i minst 30 minuter före servering.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00