ANNONS

Friterade fläderblommor med rabarbersirap

/

Nu är det äntligen flädertider – så passa på nu när den korta blomningstiden är snart förbi. Fläder är riktigt gott och det finns mycket härligt man kan använda dessa aromatiska blommor till förutom den vanliga saften. Idag bjuder vi på vårt recept med friterade fläderblommor som serveras tillsammans med en rabarbersirap och vaniljglass!

Friterade fläderblommor med rabarbersirap

Foto: Helen Pe

Foto: Helen Pe

Friterade fläderblommor med rabarbersirap
12 klasar

12 klasar fläderblommor

Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 ¼ dl kolsyrat vatten
1 nypa salt
Neutral olja till fritering

Rabarbersirap
250 g rabarber
2 ½ dl strösocker
1 dl vatten

Börja med att göra rabarbersirapen. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Värm så att sockrets lösts upp, koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter. Sila genom en nätsil. Låt svalna.

Blanda vetemjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i ägget och vattnet och blanda till en jämn smet.

Värm olja i en kastrull till 180 grader. Doppa en klase i smeten och lägg försiktigt ner till oljan. Fritera tills klasen blir fin gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med alla fläderblomsklasar. Servera direkt med vaniljglass och rabarbersirap.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00