ANNONS

Blomkålssoppa med karamelliserad lök och äpple

/

Till skillnaden från gårdagens sol och blå himmel, vaknar vi idag till blåst och snöregn. Så vad passar bättre än lite comfort food och en värmande soppa? Vad sägs om en härlig krämig blomkålssoppa med karamelliserad lök och äpple – som dessutom passar perfekt som veckans köttfria rätt. Sköt om er och ha en bra måndag. Kram, Lisa & Monica

Blomkålssoppa med karamelliserad lök och äpple
ca 4 portioner

ca 750 g blomkål
1 gul lök
ca 150 g potatis
2 msk smör
1 tsk strösocker
1 äpple
ca 1 liter buljong, grönsaks- eller höns-
1-2 dl crème fraîche
salt och peppar

äpple, rostad lök och kryddgrönt till garnering

Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i mindre bitar.

Smält smör i en stekpanna och stek löken på låg värme i ca 20 minuter, utan att löken ska få färg. Skala och hacka äpplet. Tillsätt socker och äpple i stekpannan och låt steka i någon minut till.

Lägg blomkål, potatis, lök, äpplen och buljong i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjud i ca 15 minuter, eller tills potatisen och blomkålen är mjuka. Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör i crème fraîche. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med äpple, rostad lök och kryddgrönt.

Tips! Uteslut crème fraîche om ni ska frysa in soppan. Tillsätt den sedan när soppan har tinats och ni värmer upp den!

.

6
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00