ANNONS

Texmex Schatshuka

/

Schatshuka är en rätt där man pocherar ägg i en kryddig tomatsås. Man hittar den i olika varianter (och stavningar !) bl a i Tunisien, Marocko, Israel, Algeriet och Egypten. Idag har vi lagat en liten annan ”take” på den här supergoda allt-i-en-panna-rätten och tillsatt lite texmex-smaker! Vi ringlar över lite sriracha, lime och gräddfil och serverar den tillsammans med tortillachips. Wow – så himla gott! Dessutom går den verkligen snabbt att laga, så den passar perfekt till dagarna då tiden är knapp. Här behövs till och med inga tallrikar om man vill skippa disken. 🙂

Recept-på-Texmex-Schatshuka-för-tacomys-av-systrarna-Eisenman

Recpt-på-Texmex-Schatshuka-för-tacomys-av-systrarna-Eisenman-i-en-gjutjärnspanna

Texmex Schatshuka
ca 4 portioner

1 gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
2 msk olivolja

1 grön chili eller jalapeno, urkärnad och finhackad
2-3 msk olivolja
1 gul paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 msk chili powder

1 msk tomatpuré
1 förpackning svarta bönor á 380 g
1 förpackning krossade tomater á 400 g
1 tsk socker

2 msk färskpressad limesaft
salt och nymalen svartpeppar
4 ägg

gräddfil, sriracha och koriander till garnering
tortilla chips, tärnad avokado och limeklyftor till servering

Fräs lök i olivolja i ca 10 minuter på låg värme i en djup stekpanna. Tillsätt vitlök, chili, paprika och chili powder och försätt fräsa i ca 5 minuter. Rör i krossade tomaterna, tomatpuré och socker. (Skölj ur tomatförpackningen  med ca 1/2 dl vatten och häll ner i stekpannan.) Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner i stekpanna.. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt limesaft och smaka och med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt ner i pannan och låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter, eller tills äggen är klara.

Ringla över gräddfil, srirachasås och garnera med färsk koriander. Ställ fram hela stekpannan och servera med tortilla chips och extra limeklyftor.

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00