ANNONS

Banankaka med kokos och cashewnötsmör

/

Bananer är en frukt som alltid finns hemma i våra fruktskålar. Men alltför ofta hinner de tyvärr inte ätas upp och då har vi ett gäng övermogna bananer som blir liggandes. Känner ni igen er? Släng för guds skull dem inte – för övermogna bananer är perfekta att använda i banankakor. De ger en otrolig saftighet och naturlig sötma, som passar att para ihop med flera olika goda smaksättningar. Vad sägs om banankaka med kokos och cashewnötssmör?

Saftig banankaka med cashewnötssmör och kokos på skärbräda på träskiva.

Banankaka med kokos och cashewnötssmör

50 g smör 
2 dl strösocker
2 ägg
2 medelstora bananer
1 1/2 dl gräddfil
1 dl cashewnötsmör

4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor + extra till formen

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång form med kokosflingor.

Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst och rör sedan i smöret. Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med gräddfil och cashewnötssmör. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 45-50 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.

Saftig banankaka med cashewnötssmör och kokos på skärbräda på träskiva.

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00