back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Potatis- och purjosoppa med limeblad

En krämig potatis- och purjolökssoppa med smak från varmare breddgrader, nämligen limeblad.

Hur

1.

Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och skiva purjolöken.

2.

Stek purjolöken och potatisen i smör i en kastrull i några minuter över låg värme.

3.

Tillsätt buljong och limeblad och låt puttra i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

4.

Ta bort limebladen och kör soppan i matberedare eller använd stavmixer – men den ska inte vara helt slät.

5.

Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt crème fraîche. Låt koka upp.

6.

Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

7.

Tips! För en ännu mer asiatisk touch, byt ut crème fraîche mot kokosmjölk.

Ingredienser

ca 500 g potatis

2 purjolökar

2 msk smör

1 1/4 liter grönsaksbuljong

3–4 limeblad

ca 1 dl crème fraîche

efter smak salt

efter smak peppar