ANNONS

Havrekakor med valnötter och russin

/

Amerikanska havrekakor är nog de godaste kakorna vi vet. Och dessa var också en stor favorit hos många av våra stamgäster när vi drev The Cookbook Café.  Den söta,  sega men ändå krispiga kakan med smak av kanel och russin tillsammans med de knapriga valnötterna. Åh – så himmelska goda! Receptet kommer från vår första kokbok ”Två systrars söta”. Vi rekommenderar att ni passar på att göra en dubbelsats och frysa in en del av degen… Ni kommer förstå varför, för när ni väl ha smakat dessa kakor, kommer ni inte vilja äta några andra kakor igen! 😉 Det som är dessutom så härligt med våra havrekakor är att grundreceptet kan smaksättas med en stor variation av andra smarriga ingredienser som t ex kardemumma, torkad frukt, kokos, nötter, frön, choklad – you name it! Listan är lång, så prova dig fram. Ha en toppen dag! /Kram, Lisa

Sega havrekakor med russin och valnötter från Två Systrars söta

Foto: Helé Pe


Havrekakor med russin & valnötter
ca 25 kakor

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackade valnötter

Värm ugnen till 175 grader. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.

Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00