ANNONS

Stekt potatis med flowersprouts, pancetta och pocherat ägg

/

God morgon! Gillar ni ägg och bacon till frukost? Då kommer ni älska den här lite mer lyxigare variant på rätten. Tillsammans med krispig potatis stekt i smör, har vi fräst på lite flower sprouts och pancetta och toppat med ett krämigt pocherat ägg och riven parmesan. Mums! Flower sprouts (rosettkål) är en förädlad blandning av brysselkål och grönkål, är otroligt vackra med sina lila inslag och dessutom supergoda! Om du inte kan få tag på dem (de finns i välsorterade livsmedelsbutiker ) går det lika bra med t ex grönkål eller svartkål. Ha en fantastisk lördag!

Flowersprouts, pancetta, potatis och pocherat ägg
Stekt potatis med flowersprouts, pancetta och pocherat ägg
4 personer

ca 600 g potatis (fast)
4 ägg
1 liter vatten
1 msk ättiskprit
ca 150 g pancetta, tärnad
ca 300 g flower sprouts, halverade
2 msk smör

1 msk olja
salt och svartpeppar

parmesan och kryddgrönt till garnering

Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter eller till de är nästan genomkokta. Häll av vattnet och låt svalna helt. Skär i bitar. Pochera äggen genom att koka upp vatten, ättiksprit och lite salt i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp och med en sked, rör upp en virvel i vattnet. Låt ägget försiktigt glida ner i vattnet i mitten av virveln. Låt ägget sjuda i 2-3 minuter eller tills äggvitan har stelnat men gulan är fortfarande lös. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av. Lägg åt sidan.

Fräs pancettan i en stekpanna tills den är knaprig. Låt rinna av på hushållapper. Låt lite av fettet ligga kvar i stekpannan och fräs flower sprouts i några minuter tills de sjunker ihop något. Torka ur stekpannan med hushållspapper. Värm smör och olivolja i stekpannan och stek potatisen på mellanhög värme tills de blir gyllenbruna och krispiga. Salta och peppra. Servera potatisen med pancetta, flower sprouts och pocherade ägg. Strö över lite riven parmesan, flingsalt, nymalen svartpeppar och kryddgrönt!

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00