ANNONS

Godaste saffransbullar fyllda med vaniljkräm

/

Snart är det Lucia – så sista varianten av vår grymma grundrecept på saftigaste och godaste saffransbullen kommer här. Denna gång fyller vi bullarna med vaniljkräm. Jepp. Du läste rätt. Vaniljkräm + saffransbulle. Smakar lika ljuvligt som det låter.

Saffransbullar fyllda med vaniljkräm på en marmorskiva och träskärbräda omringad av granris och kottar

Foto: Fredrik Persson

Saffransbulle fylld med vaniljkräm
20 – 25 st

1 sats deg till lussekatter
ca 100 g smör och strösocker till garnering

Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
3 msk maizena
50 g smör

Följ receptet på lussekatter fram tills att degen har fått jäsa första gången.

Under tid, gör vaniljkrämen. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner i kastrullen med mjölken. Lägg även ner själva stången. Värm mjölken tills den börjar sjuda. Stäng av värmen och låt stå och dra i ca 1o minuter. Vispa ihop socker, ägg och maizena. Vispa ner i mjölken. Värm till första bubblan syns. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. När krämen har svalnat, plocka bort vaniljstången.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 20 – 25 delar. Rulla ut varje del till en bulle och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse och fyll varje bulle med lite vaniljkräm. Grädda bullarna gyllene, i cirka 8 – 10 minuter och låt sedan svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljkrämen. Låt svalna på ett galler.

Övriga varianter på saffransbullar hittar ni här – alla baserat på vårt grundrecept:

Saftiga och goda saffrans-sockerkringlor

Saftiga saffransbullar med vanilj

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00