Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen och rör ner övriga ingredienser.
Idag bjuder vi på havreflarnsrullar fyllda med smörkräm. Så himla goda! Ett tips är om du inte orkar rulla kakorna och spritsa in smörkrämen, kan du skippa att rulla dem och istället bred smörkrämen mellan två kakor! Dessutom går det alldeles utmärkt att frysa in dem ifall man vill spara några till nyår. Om du nu kan hålla dig ifrån att äta upp dem…
1.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen och rör ner övriga ingredienser.
2.
Klicka ut teskedsstora klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör bara några åt gången då du ska hinna rulla dem innan de stelnar.
3.
Grädda 5-7 minuter i 200 grader.
4.
Rulla flarnen försiktigt runt t ex ett kvastskaft (klädd i folie) medan kakorna fortfarande är varma. Låt dem svalna tills de stelnat helt.
5.
Blanda samman ingredienserna till smörkrämen.
6.
Spritsa försiktigt in krämen i havreflarnsrullarna.
7.
Smält choklad och ringla över kakorna.
8.
Kakorna förvaras bäst i frysen, annars mjuknar de. Ta fram strax innan servering.
150 gram smör
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör
4 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
smält choklad till garnering