Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis, cole slaw och honungsdijonsås

Detta är en av våra favoriträtter – barnens likaså! Vi tänkte att den passar bra nu innan allt bara handlar om sill, skinka och köttbullar! (Vilket vi för övrigt också älskar). Här har vi gjort en enklare variant av sötpotatispommes. Men vi har även ett annat recept som ger lite krispigare sötpotatispommes. Kika här!

Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis, cole slaw och honungsdijonsås i en liten korg i metall på ett rutiskt träbord

Foto: Jonny Lindh

Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis, cole slaw och honungsdijonsås
4 portioner

ca 600 g kycklingfiléer
2-3
sötpotatis
ca
2 – 3 dl rapsolja eller jordnötsolja

Polenta-cajunkryddblandning
2 dl polenta
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2
tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk vitpeppar

Cole Slaw
300 g vitkål eller spetskål
100 g
morötter
1 msk äppelcidervinäger
½ dl majonnäs
salt och
svartpeppar

Honungsdijonsås
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk honung

salt och svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader.

Skär kycklingen i ca 2×4 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till polenta- & cajunkryddblandningen. Vänd kycklingen i polenta- & cajunkryddblandningen. Lägg åt sidan.

Gör iordning cole slaw genom att strimla vitkålen och riv morötterna. Blanda med vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda till honungdijonsås genom att röra ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Skala och skär sötpotatis i stavar, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg på en bakplåt, ringla över 1-2 msk olivolja och salta. Rör om och baka i ugnen i ca 12 minuter. Håll varma.

Värm oljan i en stekpanna och stek/fritera kycklingbitarna runtom, i omgångar, tills de är genomstekta, krispiga och gyllenbruna.

Servera kycklingen med sötpotatis, cole slaw, honungsdijonsås.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..