back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis, cole slaw och honungsdijonsås

En enklare variant av sötpotatispommes med cajunkyckling, cole slaw och honungsdijonsås.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 225 grader.

    2.

    Skär kycklingen i ca 2x4 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till polenta- & cajunkryddblandningen. Vänd kycklingen i polenta- & cajunkryddblandningen. Lägg åt sidan.

    3.

    Gör iordning cole slaw genom att strimla vitkålen och riv morötterna. Blanda med vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.

    4.

    Blanda till honungdijonsås genom att röra ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    5.

    Skala och skär sötpotatis i stavar, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg på en bakplåt, ringla över 1-2 msk olivolja och salta. Rör om och baka i ugnen i ca 12 minuter. Håll varma.

    6.

    Värm oljan i en stekpanna och stek/fritera kycklingbitarna runtom, i omgångar, tills de är genomstekta, krispiga och gyllenbruna.

    7.

    Servera kycklingen med sötpotatis, cole slaw, honungsdijonsås.

    Ingredienser

    ca 600 g kycklingfiléer

    2-3 sötpotatis

    ca 2 - 3 dl rapsolja eller jordnötsolja

    2 dl polenta

    1 tsk paprikapulver

    1 tsk vitlökssalt

    1 tsk lökpulver

    1 tsk cayennepeppar

    1 tsk chilipulver

    1 tsk torkad oregano

    1 tsk torkad timjan

    2 tsk salt

    ½ tsk svartpeppar

    ½ tsk vitpeppar

    300 g vitkål eller spetskål

    100 g morötter

    1 msk äppelcidervinäger

    ½ dl majonnäs

    1 msk honung

    1 msk dijonsenap