Veckomenyn

Idag ska vi samlas hos Monica och fira Ines som fyller 4 år! Barnen längtar att få ses och såklart gå på kalas – och det blir ett mysigt sätt att spendera en dag som idag, då regnet öser ner och himlen alldeles mörk. En riktig höstdag alltså, som passar perfekt att ta en låååång sovmorgon. Kanske funderar ni på veckan som kommer och vad ni ska laga för mat? Då får ni lite inspiration här till några enkla och goda middagar. Ha en riktig skön söndag! Kram, Lisa & Monica

 

VECKOMENY

 

MÅNDAG

Pasta med tomatsås

Foto: Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Pasta al pomodoro

 

TISDAG

Omelette med svamp, västerbottensost och créme fraîche


ONSDAG

Vegetarisk enchilada
Bön- och majsenchiladas med spicy mango- och limesås

TORSDAG

Marockanska köttbullar i tomatsås med baguette


FREDAG

Vår godaste torskrygg med ört- och pankoströssel, rotselleripuré, gurk- och äppelsallad
Torskrygg med ört- och pankoströssel, rotselleripuré, gurk- och äppelsallad

  1. Såå glad att jag hittat er blogg! Älskar att ni kör veckomenyer! Brukar bläddra i er kokböcker hemma o det är ju toppen att ni har en blogg också! Nästa gång ni ska till Järvsö, stanna i Stråtjära o hälsa på hos oss så får jag bli lite star star stuck!

    Äter era kids det ni lagar? Min 2,5-åring vill bara äta ”förskolemat” som här betyder typ potatisbullar, falukorv o makaroner.

    1. Hej och tack för de snälla orden! Våra barn äter långt ifrån allt vi lagar! Men jag vägrar att anpassa mig allt för mycket efter deras ”krav”. : ) Något jag ibland gör är att rulla in diverse mat i tortillabröd. De tror då att de äter tacos. Men eftersom de inte ser vad som finns i så brukar de äta oavsett vad det är. : ) Man får helt enkelt fortsätta att kämpa på. : ) Varma hälsningar, Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..