Jag har ett körsbärsträd i min trädgård och tyvärr brukar jag ofta vara bortrest på semester när körsbären är som mognast och godast. Till min stora glädje fanns en massa solmogna körsbär kvar i trädet när vi kom hem förra veckan  – jag var lite rädd att fåglarna skulle ha ätit upp dem! De var riktigt saftiga, så söta och goda! Efter vi hade smaskat i oss en massa, blev jag sugen på en italiensk inspirerad dessert så jag kokade en kompott på körsbären som vi åt tillsammans med chokladglass och krossade mandelbiscotti. Alltså – så smarigt! (För en mer barnvänligare kompott, uteslut Amaretton…) Ha en fortsatt skön sommar! Kram, Lisa

 

Chokladglass med körsbärskompott, Amaretto och mandelbiscotti
4 portioner

ca 200 g körsbär (urkärnade)
3-4 msk strösocker
ca 1 msk Amaretto eller annan mandellikör
4 portioner chokladglass
8-10 mandelbiscotti, krossade

 

Lägg körsbären och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock i ca 10 minuter. Låt svalna och tillsätt eventuellt Amaretto.

Lägg chokladglass i 4 skålar, toppa med körsbärkompott och strö över krossade mandelbiscotti. Njut i sommarvärmen!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..