ANNONS

Godaste jordgubbslemonaden!

/

Igår hade vi ha en stor släktmiddag hos Monica med våra kusiner och deras familjer som är på besök från USA – ca 25 personer var vi! Först spelades en seriös fotbollslandskap USA-SWE där barnen tog matchen på stort allvar och hade varit sysselsatta i flera dagar med att måla fotbollströjor med nummer och namn. Sedan åt vi en massa god mat förstås. Kika in på stories! Det var underbart att solen sken igen efter senaste dagarnas regn, vilket betydde att Sverige fick visa sin allra bästa sida.

Idag bjuder vi på vårt recept på en riktigt fräsch och läskande god jordgubbslemonad – en perfekt törst-släckare nu i varma sommartider! Den var dessutom väldigt uppskattad igår efter fotbollsderbyt som slutade oavgjort – vilken tur för familjesämjan! 😉 I sann amerikansk anda serverade vi den med massor av is!

Ha en bra fredag! Kram, Lisa & Monica

Jordgubbslemonad

Jordgubbslemonad
ca 1,2 liter

500 g jordgubbar, ansade och skivade
ca 1 liter vatten
2 dl strösocker
färskpressad saft från 3-4 citroner
jordgubbar och citronskivor till servering

Lägg jordgubbar i en värmetålig skål. Koka upp 5 dl vatten och sockret. Låt sjuda tills sockret har lösts upp. Häll över jordgubbarna och låt stå och dra i ca 30 minuter. Mosa lite försiktigt. Sila saften genom en finmaskig sil och låt rinna av. Tillsätt citronsaften och ca 5 dl vatten. Låt svalna. Späd med kallt vatten till önskad styrka. Servera med mycket is, citronskivor och jordgubbar.

 

2
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00