back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Limoncellogravad lax

Gravad lax med limoncello

Hur

1.

Blanda socker, salt och vitpeppar.

2.

Gnid in blandningen på laxens köttsida.

3.

Fördela dillen ovanpå och ringla över limoncellon.

4.

Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg den i en form eller på ett stort fat med skinnsidan uppåt.

5.

Lägg på en tyngd.

6.

Låt laxen gravas i kylskåp i cirka 2 dagar.

7.

Vänd på laxen några gånger under tiden.

8.

Vid servering, skär laxen i tunna skivor.

9.

Garnera med färsk dill och citronskivor.

Ingredienser

1 dl strösocker

1/2 dl salt

1 msk krossad vitpeppar

ca 1 kg färsk laxsida

1 dl hackad dill

2–3 msk limoncello

till garnering dill

till garnering citron