ANNONS

Laxtartar med vaktelägg, misomajonnäs och löjrom

/

Hej hej! Vi kommer fortsätta lägga upp en massa smarriga receptips fram till påsk här på bloggen. Det finns ju så mycket gott man kan laga! Ägg, i alla dess former, är en av mina favoriter och ett måste på påskbordet. Och hur fina är inte dessa små snittar med laxtartar, vaktelägg, majonnäs och löjrom? I majonäsen tillsätter vi lite misopasta. Miso är en tradionell japansk pasta som framställs genom fermentering av sojabönor, ris, salt och vatten. Den är bärare av den femte smakgrunden umami och tillför en djuphet och sälta i såsen – mums! Dessa läckra snittar, som är superenkla att förbereda, kan serveras som tilltugg innan påskmiddagen eller dukas fram som en del av påskbuffén. Hoppas ni får en fin lördag! Kram, Lisa

http://www.ellematovin.se/wp-content/uploads/laxtartar-lojrom.jpg

Foto Stefan Wettainen


Laxtartar med misomajonäs, vaktelägg och löjrom

12 stycken

200 g salmalax
6 vaktelägg
1 dl majonnäs
1 msk vit misopasta
2–3 skivor ljust bröd
ca 4 msk löjrom
kryddgrönt till garnering

Finhacka den råa laxen. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner vakteläggen, sänk värmen och sjud äggen i 4 minuter. Skölj med kallt vatten och skala. Skär äggen i halvor. Rör ihop majonnäs och misopasta, smaka av. Rosta brödskivorna. Tryck ner en smord utstansningsring i en brödskiva och fyll den med cirka 1 msk lax. Lyft upp ringen och fortsätt på samma sätt med resten av brödet och laxen. Lägg en ägghalva på varje laxtorn, toppa med en liten klick misomajonnäs och löjrom. Garnera med lite kryddgrönt som till exempel smörgåskrasse eller timjan.


Receptet skapade vi för ett påskjobb för tidningen Elle mat och vin för några år sedan. 

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00