ANNONS

Krämig äggröra på surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre

/

”Breakfast” och ”lunch” – det blir helt enkelt brunch! Och amerikanskor som vi är – älskar vi brunch! Det är ett perfekt sätt att träffas och umgås på helgerna med vänner och familj, speciellt när man har mindre barn. Till skillnad från när man ses på middag, hinner man ses, äta god mat och inte känna någon tidspress för att åka hem och lägga barnen. Har man tid och lust, kan man umgås hela dagen! Idag bjuder vi på en rätt som verkligen passar till brunch – krämig äggröra på rostat surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre. Så gott! Eller varför inte laga den till lunch eller middag? Ett annat tips är att göra små crostinis och toppa med äggröran, löken och chèvren som tilltugg!

Prova den i helgen – ni kommer inte bli besvikna!

Krämig äggröra på surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre


Krämig äggröra på surdegsbröd med spenat,
karamelliserad lök och chèvre
2 portioner

2 gula lökar
2 msk olivolja
1 + 2 msk smör
1 tsk strösocker
5 ägg
3 msk vispgrädde
ca 35 g färsk spenat
75 – 100 g chèvre, i smulor
salt och peppar

2 skivor surdegsbröd, rostat
hackad gräslök till garnering

Skala och skiva löken tunt. Värm olivolja och 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i lök och stek på svag värme i cirka 30 minuter eller tills den är mjuk och genomskinlig – den ska inte få färg. Rör om då och då. Tillsätt strösocker och fortsätt steka i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

Vispa ägg och grädde. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Tillsätt spenat och rör lite till, tills spenaten har sjunkit ihop något men äggröran är fortfarande krämig. Salta och peppra.

Lägg upp äggröran på det rostade brödet, toppa med karamelliserade lök, chèvre och strö över gräslök.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00