back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig äggröra på surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre

En krämig äggröra på rostat surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre. Perfekt för brunch, lunch eller middag!

Hur

1.

Skala och skiva löken tunt. Värm olivolja och 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i lök och stek på svag värme i cirka 30 minuter eller tills den är mjuk och genomskinlig – den ska inte få färg. Rör om då och då. Tillsätt strösocker och fortsätt steka i ca 10 minuter. Smaka av med salt.

2.

Vispa ägg och grädde. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Tillsätt spenat och rör lite till, tills spenaten har sjunkit ihop något men äggröran är fortfarande krämig. Salta och peppra.

3.

Lägg upp äggröran på det rostade brödet, toppa med karamelliserade lök, chèvre och strö över gräslök.

Ingredienser

2 gula lökar

2 msk olivolja

1 + 2 msk smör

1 tsk strösocker

5 ägg

3 msk vispgrädde

ca 35 g färsk spenat

75 - 100 g chèvre

salt

peppar

2 skivor surdegsbröd

till garnering hackad gräslök