ANNONS

Sandkaka med choklad och rom

/

Den här kakan bakar våran mamma varje år till jul. För oss är den en viktig tradition och ett måste. Vi växte upp i tron att detta var hennes eget recept. Ni kanske förstår vår förvåning (och besvikelse!) när vi bad henne om receptet för att ta med i vår första kokbok Två systers söta och hon glatt plockade fram Bonniers kokbok! Vi har själva fört traditionen vidare till vårt julfirande med familjerna. Kanske för att vi får hålla kakan helt för oss själva då barnen, av förklarliga skäl, inte gillar den ”vuxna” smaken! : )

sandkaka


SANDKAKA MED CHOKLAD OCH ROM

200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 75 g mörk choklad, grovhackad
2 msk mörk rom

Värm ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund hålform.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med chokladen och romen. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.

TIPS! Rom kan även bytas ut mot cognac, sherry eller madeira.

sandkaka4

sandakaka1

sandkaka2

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00