ANNONS

Helsrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

/

Recept

,

Vegetariskt

,

Eftersom många av er har höstlov denna vecka (även vi) så struntade vi i veckomenyn igår. Däremot så har vi inte struntat i veckans vego – utan den kommer här. En riktig god helrostad blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor.

Hoppas ni får en riktig fin vecka – oavsett om ni är ledig eller ej. /Lisa och Monica

Helrostad blomkål med hasselnötter, solroskärnor och parmesan i en ugnsform

Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

1 blomkål
100 g rumsvarmt smör
ca 50 g parmesan
ca 1/2 dl rostade hasselnötter
ca 1/2 dl rostade solroskärnor
hackad gräslök till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Bred ut smöret över hela blomkålen. Salta runtom. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader och låt bakas i ytterligare ca 30-40 minuter, beroende på blomkålens storlek.

Riv parmesanen. Grovhacka de rostade hasselnötter och solroskärnorna. Strö över parmesanen på blomkålen och bakas i ytterligare ca 10 minuter så att parmesanen smälter. Ta ut blomkålen ur ugnen, strö över de rostade hasselnötterna och solroskärnorna. Garnera med gräslök. Servera varm, gärna med en fräsch sallad.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00