ANNONS

Amerikanska pannkakor

/

Fredag och snart helg! ”Breakfast” och ”lunch” – det blir helt enkelt brunch! Och vi älskar att samla vänner och familj på helgerna och njuta av en härlig brunch. Det är verkligen ett perfekt sätt att hinna ses och umgås. Då har självklart amerikanska pannkakor en given plats på vår brunchbuffé. Våra pannkakor blir extra fluffiga då vi delar på ägget, vispar äggvitan till ett hårt skum och vänder ner den i smeten. Halvamerikanskor som vi är, äter vi våra pannkakor på det enda sanna amerikanska sättet – med en stor klick smör och massor av riktig lönnsirap.  Men färska bär, sylt, vispgrädde, glass eller Nutella kan även tillåtas att serveras till. Kanske.

Fluffiga amerikanska pannkakor
Foto: Ulrika Ekblom

Våra amerikanska pannkakor
ca 8 pannkakor

3 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 1/2 dl fi lmjölk
1/2 dl raps- eller solrosolja
1 ägg delat i gula och vita

smör till stekning smör och lönnsirap till servering

Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda i fi lmjölk, olja och äggula och vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

Värm en stekpanna med lite smör – tänk på att inte ha för het panna. Beräkna 1/2–1 dl smet till varje pannkaka. Vänd pannkakan när det bildas bubblor på ovansidan. Servera med en stor klick smör och rikligt med lönnsirap.

Tips! Receptet går att dubbla om man är många, eller väldigt hungriga! 🙂

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00