ANNONS

Melonsallad med grillad halloumi, mynta och balsamicodressing

/

Måndag och idag är det många som är tillbaka på jobbet efter semestern. Vi mjukstartar lite med jobb efter en lång och fantastisk sommar. (Vi är väl inte riktigt helt lediga som egenföretagare…) Monica har ett matstylinguppdrag för  en reklamfirma och jag ska komma ikapp med receptskrivning och lite administrativt jobb – varvat med att spendera sista veckan av barnens sommarlov från skolan med dem. En av de stora fördelarna som egenföretagre är  flexibla arbetstider. Jag är en riktig morgonmänniska, som jobbar mest effektivt tidigt på morgonen när barnen fortfarande sover. Sedan kan jag hitta på roliga saker tillsammans med dem när de vaknar och kommit igång för dagen.

Men som sagt, det är måndag! Och vad betyder måndagar här på bloggen? Veckans vegetariska, eller hur? Då kickar vi igång igen och bjuder på en enkel och somrig sallad med grillad halloumi, melon, mynta och balsamicovinaigrette. Bara för att man har börjat jobba igen betyder det inte att sommaren är slut!

Ha en riktigt skön måndag!
Kram, Lisa

Halloumimelon2

Melonsallad med grillad halloumi, mynta
och balsamicodressing
ca 4 portioner

2 paket halloumi á 200 g
300 g vattenmelon, i kuber

ca 300 g nätmelon, i kuber
ca 150 g blandsallad
ca 1 dl färsk myntablad
balsamicodressing
salt och nymalen svartpeppar

Skiva halloumin och grilla på båda sidorna tills de får fina grillränder.

Vispa ihop ingredienserna till balsamicodressingen. Smaka av med salt och peppar. Varva melon, sallad, mynta och halloumi. Ringla över lite dressingen och servera resten bredvid.

Halloumimelon1


0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00