back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vattenmelon och rabarber limeade

En fräsch och läskande sommardryck med smaker av vattenmelon, rabarber och lime.

Hur

1.

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber och vatten i en kastrull, så att rabarbern är täckt av vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om. (Saften behåller sin fina och klara färg genom att inte röra om) Sila av saften i en ren kastrull och tillsätt socker. Rör om tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.

2.

Kör vattenmelonköttet i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Låt purén rinna av genom en saftduk.

3.

Blanda vattenmelonsaft, rabarbersaft och färskpressad lime.

4.

Späd eventuellt med vatten till önskad smak, gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kallt med mycket is och några skivor lime.

5.

Tips! Öka eller minska mängden socker och lime efter smak!

Ingredienser

350 g rabarber

ca 4 dl vatten

1- 1 1/2 dl strösocker

500 g tärnad (utan skal) vattenmelon

färskpressad från 3 lime limesaft

till servering limeskivor