Vattenmelon och rabarber limeade

Vi njuter av det fantastiska vädret och högvärmen som har spridit sig i hela landet. Extra törstig blir man och då är det viktigt att fylla på med vätska! Somriga smaker som vattenmelon och rabarber blandar vi med syrlig lime och gör en riktig fräsch och läskande sommardryck. Istället för att använda citron – som blir lemonad, använder vi lime och då bli den limeade!  Så otroligt gott!! Ett tips är att tillsätta lite vodka så blir det ett gott fördrink i sommarvärmen. 🙂

vattenmelon1


Vattenmelon och rabarber limeade
ca 1 liter

350 g rabarber
ca 4 dl vatten
 1- 1 1/2 dl strösocker
500 g tärnad vattenmelon (utan skal)
färskpressad limesaft från 3 lime
limeskivor till servering

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber och vatten i en kastrull, så att rabarbern är täckt av vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om.  ( Saften behåller sin fin och klar färg genom att inte röra om) Sila av saften i en ren kastrull och tillsätt socker. Rör om tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.

Kör vattenmelonköttet i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Låt purén rinna av igenom en saftduk.

Blanda vattenmelonsaft, rabarbersaft och färskpressad lime.

Späd eventuellt med vatten till önskad smak,  gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kallt med mycket is och några skivor lime.

Tips! Öka eller minska mängden socker och lime efter smak!

vattenmelon3

vattenmelon2

 

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..