Knäckebröd till sillen på midsommarbordet är ett måste. Idag bjuder vi på ett härligt krispigt och gott fröknäcke som går snabbt att baka. Till den serverar vi en färskoströra med vitlök, gräslök och citron.

 

 

Foto: Ulrika Ekblom

 

Fröknäcke
ca 12 bitar

1 dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
½ dl hela linfrön
½ dl sesamfrön
2 msk
chiafrön
2 dl kokande vatten
1 ½ msk rapsolja
ca 1 tsk
flingsalt

 

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda alla ingredienser förutom salt och rör om.  Låt stå i 10-15 minuter.

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt med händerna. Ta bort pappret och strö över flingsalt.

Grädda i 40-45 min tills fröknäcket är torrt och gyllenbrunt. Låt svalna och försiktigt bryt i bitar.

 

 

Färskoströra med vitlök, gräslök och citron
ca 2 dl

200 g färskost
1
liten vitlöksklyfta, pressad
1
msk finhackad gräslök
rivet skal från ½ citron

Rör ihop alla ingredienser till färskoströran. Smaka av med salt och peppar.


 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..