ANNONS

Fräsch asiatisk sallad

/

De mest sprakande färger och fräschaste smaker har denna asiatiska sallad – med den perfekta balansen mellan sötma, sälta, hetta och syra. Vi brukar servera den till det mesta men tycker det passar extra bra till t ex grillat – både kött, kyckling och fisk!

Vi vill också passa på att be om ursäkt för vår frånvaro här på bloggen de senaste 2 dagarna. Vår ambition är att ni ska få minst ett inlägg om dagen. Men ibland kommer verkligheten och vardagen i vägen. Vi har haft fullt upp med en stor midsommarplåtning för Lantliv, födelsedagskalas, fotbollscup etc etc. Ja, det här tiden på året innan sommarlov och semester är våra kalendrar minst sagt fullspäckade!

Ni som är här och letar efter söndagens veckomatsedel – vi måste tyvärr göra er besvikna då vi har tagit en paus från den under sommaren. Men do not despair! Vi kommer fortfarande lägga upp en massa härliga, goda, spännande  och framförallt somriga recept här på bloggen. Även om vi själva snart går på semester kommer ni inte bli av med oss här på bloggen!

Tjingeling!
Lisa och Monica

FÄRGGLAD ASIATISK SALLAD

CA 4 PORTIONER

Sallad
100 g spetskål
100 g rödkål
100 g morötter
2 salladslökar

ca 10 rädisor
3 msk hackad färsk mynta
3 msk hackad färsk koriander

Sås
2 röda chilifrukter

3 vitlöksklyftor
2 schalottenlök

1 msk risvinsvinäger

3 msk färskpressad lime

3 msk fisksås

2 msk strösocker

3 msk neutral olja


färsk koriander och mynta till garnering

Strimla kålen och riv moroten (alternativt kör den i en spiralizer/grönsakssvarv). Skiva salladslöken och skär rädisorna i tändsticksstora stavar. Rör ihop alla grönsaker samt örter.

Gör i ordning såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör ihop såsen med salladen. Garnera med koriander och mynta.

Foto: Jonny Lindh

Denna bild är tagen på en marknad i Vietnam när Monica var där och gjorde research och plåtade för hennes bok Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00