ANNONS

/

Vilken helg det har varit! Eftersom vi inte kommer fira jul tillsammans i år (vartannat år firar Monica och Henrik med hans familj) så hade vi en ”lilla-julafton” hemma hos Monica. Men först började vi lördagen med att äta julfrukost med några goda väninnor som vi växte upp med i Järvsö. Vi har haft denna tradition i så många år nu att vi inte lyckas räkna ut hur länge vi har hållit på! Vi älskar hotell-frukostar och brukar prova på ett nytt hotell varje år. Denna gång blev det nya At Six på Brunkebergstorg. De får riktigt bra betyg utav oss. Vi brukar bedöma efter tre kriterier – äggröran, sötsaker och juicen. Och här lyckades de på alla punkter.  Äggröran var god och krämig och smakade inte ”pulverägg”. Det fanns bla goda saffran- och mandelmassabullar, vanliga kanelbullar, saffranscroissanter samt annat sött och gott. Men bästa av allt var att de hade alla Lovisebergs goda råsaftjuicer som vi älskar! Så tummen upp för At Six-frullen.

På eftermiddagen kom Lisa med hela familjen hem till Monica och Lars (som är den duktigaste kocken i sällskapet) satte direkt igång med att laga kvällens förrätt. Råstekt hummer med bakad rotselleri, blomkål och en gudomlig sås som koktes på hummerskalen. Till varmrätt bjöd Monica på Langos. Både Lisa och Lars var lite skeptiska (med minnen från 90-talets vattenfestivalen) men övertygades sedan av hur gott det verkligen är när de väl åt sina nyfriterade langos täckta med vitlökssmör, västerbottenssost, crème fraiche, rödlök och en generös hög med handskalade räkor (tack mamma för den hjälpen…).

Sen blev det presentöppning med barnen. Alla sov över, och nästa dag hade vi det mysigt och bara tog det lugnt. På kvällen samlades vi med Monicas grannar och gick fackeltåg in i skogen där vi hittade tomten sovandes på en bädd av mossa. Han var lite svårväckt men när han till slut vaknade fick barnen hälsa på honom lämna över sina önskelistor.  Det var oerhört mysigt i den kolsvarta skogen som endast var upplyst med marschaller för att visa oss vägen till tomten.

Denna vecka blir det fullt ös med att slutföra årets sista jobb, laga julmat samt fixa de sista julklapparna. Ska försöka inte stressa allt för mycket. Lova oss att även ni försöker att inte låta julstressen ta över.

IMG_6236-1

IMG_6258

IMG_6266

 

IMG_6272

IMG_6291

IMG_6301

IMG_6300

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00