ANNONS

Chaibröd med banan

/

Den här banankakan är lite annorlunda då vi har lite chai-te med i smeten. Den passar särskilt bra nu då den känns väldigt juligt med några av de klassiska pepparkakskryddorna. Ett tips är att blanda lite hackade nötter, hackad torkad frukt och kokos och strö över glasyren innan den stelnar.

 

chaibrod

Foto: Roland Persson.

.

Chaibröd med banan

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 bananer
1 dl gräddfil
1/2 dl starkt chai-te
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 krm malen kryddnejlika

Glasyr
3 dl florsocker
ca 3 msk vatten

Värm  ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.

Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst och rör sedan i smöret. Mosa bananerna och blanda ner i smeten tillsammans med gräddfil och kallt te.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.

Blanda florsocker och vatten till en tjockflytande smet och bred glasyren över kakan.

Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta” !  Finns att beställa här!

Inlägget innehåller adlinks.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00