back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sötpotatissoppa med curry, grönkål och cashewnötter

En läcker vegetarisk soppa med sötpotatis, curry, grönkål och cashewnötter.

Hur

1.

Skala och skär sötpotatisen i bitar.

2.

Skala och hacka lök och vitlök.

3.

Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter.

4.

Rör ner curry och fräs i någon minut till.

5.

Tillsätt sötpotatis och buljong.

6.

Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk.

7.

Under tiden, dra av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv eller grovhacka.

8.

Förväll grönkålen i lättsaltat vatten i några minuter. Sila av vattnet.

9.

Hacka cashewnötterna.

10.

Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.

11.

Späd med mer buljong om så önskas.

12.

Rör ner nästan all grönkål i soppan. Spara ev. lite för garnering.

13.

Smaka av med salt och peppar.

14.

Garnera soppan med cashewnötter och grönkål.

Ingredienser

ca 700 g sötpotatis

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 tsk riven färsk ingefära

2 tsk stark currypulver

11-12 dl grönsaksbuljong

ca 150 g grönkål

ca 3/4 dl rostade cashewnötter