Skala och skär sötpotatisen i bitar.
En läcker vegetarisk soppa med sötpotatis, curry, grönkål och cashewnötter.
1.
Skala och skär sötpotatisen i bitar.
2.
Skala och hacka lök och vitlök.
3.
Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter.
4.
Rör ner curry och fräs i någon minut till.
5.
Tillsätt sötpotatis och buljong.
6.
Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk.
7.
Under tiden, dra av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv eller grovhacka.
8.
Förväll grönkålen i lättsaltat vatten i några minuter. Sila av vattnet.
9.
Hacka cashewnötterna.
10.
Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
11.
Späd med mer buljong om så önskas.
12.
Rör ner nästan all grönkål i soppan. Spara ev. lite för garnering.
13.
Smaka av med salt och peppar.
14.
Garnera soppan med cashewnötter och grönkål.
ca 700 g sötpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk stark currypulver
11-12 dl grönsaksbuljong
ca 150 g grönkål
ca 3/4 dl rostade cashewnötter