ANNONS

Sötpotatissoppa med curry, grönkål och cashewnötter

/

Jag (Lisa) har nu skördat den sista grönkålen från min trädgård. Den har överlevt frostnätter och snö – för det gör den tåliga grönkålen. Det är faktiskt så att grönkål gillar kyla och höstens fuktiga jord.  Grönkålen växter extra bra och när kylan kommer utvecklas smakerna.  Efter några frostnätter är grönkålen som bäst! Många grönkålsorter tål ända ner till tio minusgrader.

Veckans vegetariska blir en sötpotatissoppa med lite sting. Jag har använt en stark currypulver som ger mycket smak, men också lite hetta. Soppan blir riktigt god tillsammans med den lena sötman från sötpotatisen.

Ha en bra vecka!

sotpotatatisoppa2

.

Sötpotatissoppa med curry, grönkål och cashewnötter
ca 4 portioner

ca 700 g sötpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk stark currypulver
11-12 dl grönsaksbuljong (mer om så önskas)
ca 150 g grönkål
ca 3/4 dl rostade cashewnötter

Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter. Rör ner curry och fräs i någon minut till. Tillsätt sötpotatis och buljong. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Under tiden, dra av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv eller grovhacka. Förväll grönkålen i lättsaltat vatten i några minuter. Sila av vattnet.

Hacka cashewnötterna.

Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Rör ner nästan all grönkål i soppan. Spara ev. lite för garnering. Smaka av med salt och peppar.

Garnera soppan med cashewnötter och grönkål.

.

grönkål

sotpotatissopa

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00