Skala och hacka löken.
En krämig blomkålssoppa med parmesanost som är perfekt för en vegetarisk måltid.
1.
Skala och hacka löken.
2.
Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull.
3.
Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen.
4.
Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.
5.
Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
6.
Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche och parmesan.
7.
Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas.
8.
Smaka av med salt och peppar.
9.
Häll upp soppan i 4 portionsskålar.
10.
Strö över lite extra parmesan och garnera med timjan.
11.
Servera direkt.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 1 1/4 kg blomkål
11 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk torkad timjan
1-2 dl crème fraîche
1 dl riven parmesanost
salt
peppar
timjan