ANNONS

Krämig blomkålssoppa med parmesan

/

Var så god! Veckans vegetariska.

Blomkålssoppa med parmesan

Blomkålssoppa med parmesan

Krämig blomkålssoppa med parmesan

4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 1 1/4 kg blomkål
11 dl grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
1/2 tsk torkad timjan

1–2 dl crème fraîche
1 dl riven parmesanost samt extra till garnering

salt och peppar
timjan till garnering

.

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en
kastrull. Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen. Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche och parmesan. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i 4 portionsskålar. Strö över lite extra parmesan och garnera med timjan. Servera direkt.

,

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00