back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig blomkålssoppa med parmesan

En krämig blomkålssoppa med parmesanost som är perfekt för en vegetarisk måltid.

Hur

1.

Skala och hacka löken.

2.

Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull.

3.

Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen.

4.

Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.

5.

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.

6.

Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche och parmesan.

7.

Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas.

8.

Smaka av med salt och peppar.

9.

Häll upp soppan i 4 portionsskålar.

10.

Strö över lite extra parmesan och garnera med timjan.

11.

Servera direkt.

Ingredienser

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

ca 1 1/4 kg blomkål

11 dl grönsaksbuljong

1/2 tsk torkad timjan

1-2 dl crème fraîche

1 dl riven parmesanost

salt

peppar

timjan