ANNONS

Kamutvetesallad med cannellinibönor, chili och feta

/

Måndag igen och dags för veckans vegetariska! Idag blir det en supersnabb sallad där vi använder bl a kamutvete och cannellinibönor. Kamutvete är en antik vetesort som först odlades kring Nilen, Eufrat och Tigris. Nuförtiden odlats det bland annat i Nordamerika. Kornen är större än vanligt vete och rikt på protein, mineraler och fiber. Vi gillar särskilt kamutvete för det härliga tuggmotståndet tillsammans med den milda och lite nötaktiga smaken. Det passar att servera varmt som tillbehör eller rumstempererat som t ex i den här goda salladen!


Kamutvetesallad med cannellinibönor, chili och feta
ca 4 portioner

3 portioner kamutvete
ca 1/2 dl olivolja
1 urkärnad och finhackad röd chili

saft och finrivet skal från 2 ekologiska citroner
3 msk finhackad bladpersilja plus lite extra för garnering
200 g feta
2 burkar canellinibönor á ca 400g
salt och nymalen svartpeppar
ca 65 g blandsallad

Koka kamutvetet enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna.

Rör ihop olivolja, chili, citron och bladpersilja. Skär fetan i kuber. Blanda kamutvete, bönor och feta. Rör försiktigt ner chili-oljan i kamutvete- och bönsalladen. Spara ev lite extra för att servera bredvid.  Varva kamutvete- och bönsalladen med grönsallad. Smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med extra hackad persilja och ev extra chiliolja.

bonsallad2

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00