Skölj bovetet i hett vatten.
En hälsosam och smakrik bovetegröt med banan, kanel, pekannötter och lönnsirap.
1.
Skölj bovetet i hett vatten.
2.
Blötlägg bovetet i kallt vatten i minst 6 timmar, helst över natten.
3.
Sila av vattnet och skölj bovetet.
4.
Lägg bovete, havregryn och vatten i en kastrull.
5.
Koka upp och sjud under omrörning på mellanvärme i ca 5 minuter.
6.
Mosa 1/2 banan och rör ner i gröten tillsammans med kanel.
7.
Låt gröten puttra i ytterligare 5 minuter.
8.
Smaka av med salt.
9.
Skiva den andra bananen.
10.
Lägg upp gröten i skålar.
11.
Garnera med bananskivor och pekannötter.
12.
Strö över lite mer kanel och ringla över lönnsirapen.
2 dl bovete
1 dl havregryn
4 dl vatten
salt
1-2 bananer
ca 1/4 tsk malen kanel
ca 1/2 dl hackade pekannötter
lönnsirap
extra kanel