back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Bovetegröt med banan, kanel, pekannötter och lönnsirap

En hälsosam och smakrik bovetegröt med banan, kanel, pekannötter och lönnsirap.

Hur

1.

Skölj bovetet i hett vatten.

2.

Blötlägg bovetet i kallt vatten i minst 6 timmar, helst över natten.

3.

Sila av vattnet och skölj bovetet.

4.

Lägg bovete, havregryn och vatten i en kastrull.

5.

Koka upp och sjud under omrörning på mellanvärme i ca 5 minuter.

6.

Mosa 1/2 banan och rör ner i gröten tillsammans med kanel.

7.

Låt gröten puttra i ytterligare 5 minuter.

8.

Smaka av med salt.

9.

Skiva den andra bananen.

10.

Lägg upp gröten i skålar.

11.

Garnera med bananskivor och pekannötter.

12.

Strö över lite mer kanel och ringla över lönnsirapen.

Ingredienser

2 dl bovete

1 dl havregryn

4 dl vatten

salt

1-2 bananer

ca 1/4 tsk malen kanel

ca 1/2 dl hackade pekannötter

lönnsirap

extra kanel