ANNONS

Lemon ”posset”

/

Det här är kanske världens enklaste dessert! Det enda du behöver är grädde, socker, citron och vaniljsocker. Du kan äta den bara som den är eller toppa den med frukt. Här har vi tagit jordgubbar! Perfekt kombo – krämigt, sött och syrligt!

En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. Vi vet, det låter inte så gott. Men den moderna desserten (som är vansinnigt god ) har samma princip – grädde som värms och sedan blandas med syra, dvs citron.  Grädden skär sig inte utan blir istället tjock och krämig när man låter den stå i kylskåpet i några timmar.

Lemon posset

Lemon posset

Lemon posset

LEMON POSSET

ca 4 portioner

5 dl vispgrädde
2 dl strösocker
3/4 dl färskpressad citronsaft
rivet skal från 1 citron
1/2 tsk vaniljsocker

Koka upp grädde och socker. Se upp så det inte bränns. Rör tills sockret har lösts upp. Tillsätt citronskal, saft och vaniljsocker och blanda. Häll upp i glas eller portionsformar och låt svalna. Ställ sedan i kylskåpet i ett par timmar tills krämen har blivit fast. Servera som den är eller tillsammans med frukt eller bär.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00