ANNONS

Nässelomelett med rökt lax och dillkräm

/

Åh vad vi har längtat efter våren! Och nu känns det som den har äntligen kommit för att stanna. Några av vårens första härliga tecken är rabarbern som tittar fram upp från marken och de späda nässlorna som plötsligt från ena dagen till den andra, har snabbt vuxit och är redo för att bli plockad.  Jag (Lisa) har plockat nässlor för fullt här i min trädgård och lagat en massa gott, t ex den här omeletten med rökt lax och dillkräm – perfekt som brunch eller lunch! Läs vidare här i vårt tidigare inlägg om vad man ska tänka på när man plockar nässlor.

nasslor

Dessutom fick vi nyligen tips om att göra nässelvatten som är tydligen en av de bästa gödselmedlen för trädgården. Det ska vi verkligen testa! Kika vidare här för hur man gör.

DSCF0209


Nässelomelett med rökt lax och dillkräm

2 omelett

4 ägg
1 msk vispgrädde
1/2 dl förvällda nässlor (se här hur man förväller)
1/4 tsk salt
1 msk smör
ca 150 g kallrökt lax

Dillkräm

1 1/2 dl créme fraiche
1 msk finhackad dill
1 tsk färskpressad citronsaft
salt och peppar

Blanda alla ingredienser till dillkrämen. Smaka av med salt och peppar.

Vispa äggen. Rör ner grädden, de förvällda nässlorna och salt. Värm smöret i en stekpanna. Häll ner äggsmeten och vika lite på stekpannan så att smeten sprids jämt i pannan.  Grädda omeletten på mellanvärme tills den stelnar. Vika på pannan någon gång så att smeten rinner ner i pannan. När omeletten har stelnat, lägg över på ett fat. Garnera med rökt lax och färsk dill. Servera med dillkrämen.

Fler recept med nässlor hittar ni här!

Risotto med nässlor
Frittata med nässlor och sparris

DSCF0160

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00