ANNONS

Kanelbullepudding

/

Kära läsare! Förlåt om vi har varit lite frånvarande de sista dagarna. Vi är inne på den allra sista sluttampen med korrläsningen av boken då den går iväg på tryck om några dagar! Det är minst sagt stressigt, nervöst men samtidigt spännande. Vi lovar – snart kommer vi ge er all vår uppmärksamhet igen! 😉

Idag bjuder vi på ett recept på en klassik kanelbullepudding som Monica lärde sig på en matlagningskurs i New Orleans för många år sedan. Utifrån det receptet skapade vi denna svenska variant. Ett utmärkt sätt att ta vara på överblivna kanelbullar – om du mot förmodan skulle ha några hemma!

kanelbullepudding

Foto: Helen Pe

Kanelbullepudding
8-10 portioner

ca 5 dagsgamla stora kanelbullar
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 liter mjölk
1 dl russin

Smörj en ugnssäker rund form, ca 2 liter.

Lägg ut bullarna i formen så att de täcker hela botten. Bryt sönder bullarna om så behövs men försök hålla så många som möjligt hela. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda i mjölk och russin. Häll blandningen i formen över bullarna. Låt stå och dra i 1 timme.

Värm ugnen till 175 grader. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Servera puddingen varm eller kall med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

Tips! Vi har gjort denna pudding barnvänlig. För att få en mer vuxen smak kan man tillsätta lite rom, whisky eller cognac.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00