ANNONS

Curry med blomkål, sötpotatis, mangochutney och spenat

/

Idag vaknar vi till ett mörkt och grått Stockholm. Då behövs en färgglad och värmande curry som lyser upp denna måndag! Ha en bra dag!

Currygryta med sötpotatis, blomkål och spenat


Curry med blomkål, sötpotatis, mangochutney och spenat
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
ca 500 g sötpotatis
ca 300 g blomkål

1 kanelstång
1 msk malen koriander
2 tsk currypulver

1/2 tsk gurkmeja
3 kryddnejlikor
1/2 tsk spiskummin

ev. 1/2 tsk cayennepeppar
1 msk färskriven ingefära

1 burk kokosmjölk á 400 g
2 dl vatten

3 msk mango chutney
2 dl naturell yoghurt
ca 65 g spenat
salt och peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Bryt blomkålen i mindre bitar.

Fräs löken i olivolja i några minuter. Rör ner kryddorna och ingefära. Låt fräsa i några minuter. Tillsätt sötpotatis, blomkål, kokosmjölk och vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter, eller tills sötpotatisen är kokt. Rör ner mango chutney, yoghurt och spenat. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med färsk koriander. Servera med basmatiris och naanbröd.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00