ANNONS

Glad midsommar!

/

Glad midsommar! Senaste dagarna har vi tagit en liten paus från bloggen för att fokusera på familjen. Monica är i Värmland och Lisa i Hälsingland hos respektives familj.

Monica: Jag är som sagt i Värmland hos Henriks föräldrar i deras underbara sommarstuga på Vänern. Även om det inte var klarblå himmel så var det varmt (och oerhört fuktigt). Först blev det sill-lunch (sill, potatis, ägg, rödlök, färsk potatis och brynt smör) för mig och svärfar. Henrik och svärmor, som inte äter sill och inte vet vad de går miste om, åt köttbullar och potatisgratäng. Sen, i  traditionsenlig ordning, så åkte vi till Borgvik (ett gammalt järnbruk) där det varje år ordnas ett stort midsommarfirande.  Där promenerar vi, tittar på folk medan jag får det årliga uppdateringen från svärmor om ortsborna och Henriks gamla lågstadiekompisar. Till eftermiddagsfikat blev den en härlig saftig rabarberkaka (recept kommer imorgon). Igår, lördag, har det varit riktigt sommarväder med sol och klarblå himmel. Vi har tagit det lugnt, plaskat runt i vattenbrynet (Eric har ärvt min badkrukhet) och plockat smultron längs vägkanten.

IMG_4535

Jag, Lisa tillsammans med familjen är i  i Järvsö i Hälsingland och har haft en lugn och skön midsommar hos svärföräldrarna. Lea och Ellie har varit här veckan innan och haft det roligt ensamma med Farmor och Farfar. Jag, Lars och Benjamin lämnade Stockholm på torsdagskvällen tillsammans med resten av stan för att efter ett par timmar köra igenom fina Hälsingland med sina gröna ängar, blåa berg, Hälsingegårdar, klarblå himmel och strålande sol klockan 22. Sverige är ju helt fantastisk vackert och det är alltid en speciellt känsla som infinner sig när man närmar sig Järvsö.

På fredagen vaknade vi till en solig och varm Midsommarafton. Kan inte komma ihåg senast midsommar som bjöd på så fint väder! Barnen slängde av sig kläderna och sprang ner till ”lillälven”, en liten del av Ljusnan som omsluter kyrkön nedanför huset och började dagen med bad tillsammans med farbror Emil.

bad

Sedan åt vi lunch som svärmor hade förberett. Jag har inte behövt planera eller laga någon mat denna midsommar vilket jag måste erkänna har varit otroligt skönt! Jag njöt av inlagd stekt strömming, inlagd sill, matjessill med gräddfil och gräslök tillsammans med färsk potatis. Barnen som inte är särskilt förtjust i sill och strömming åt farmors goda köttfärsbiffar. Till efterrätt hade Lea bakat midsommartårtan helt själv!

sill

inlagdsill

lea

tartan

Efter lunch gick vi ner till Stenegården till det traditionella midsommarfirandet med dans runt midsommarstången.

stene

glass

familjen

Till middag grillade vi oxfilé och åt den tillsammans med färsk potatisstomp med parmesan, brynt smör och gräslök, grillad halloumi, vitlökssmör, bearnaisesås och sallad.

Resten av helgen har vi slappat i solen, åkt flotte ute på Ljusnan och badat!

ljusnan

IMG_8210

kyrkan

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00