ANNONS

Midsommarmacka

/

Har man inte så mycket tid att förbereda ett stort smörgåsbord så passar denna smarriga midsommarmacka perfekt till midsommarlunchen! Matjesill med sina klassiska tillbehör i en lite annorlunda form som avrunnen gräddfil, löskokt ägg och karamelliserad schalottenlök får toppa rågbröd tillsammans med färsk potatis och gräslök.

matjesill2


Matjesillmacka med potatis, karamelliserad lök, gräddfil och gräslök

4 portioner

3 dl gräddfil
3 schalottenlök
 2 msk smör
1 msk olja
200 g matjessill
4 potatisar, kokta
4 skivor rågbröd
2 ägg, löskokta
hackad gräslök och gräslöksblommor till garnering

Låt gräddfilen rinna av i en silduk eller kaffefilter i några timmar till en tjock kräm.

Skala och skiva schalottenlök. Värm smör och olja i en stekpanna och låt löken stekas på låg värme i ca 30 minuter, eller tills den blir gyllenbrun (utan att brännas!).  Låt rinna av på ett hushållspapper.

Skär matjessillen i mindre bitar. Skiva potatisen. Bred smör på brödskivorna.  Lägg på potatis, matjessill och gräddfil. Skär äggen och lägg på en halva. Toppa med karamelliserad lök och och gräslök.

matjesill

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00