ANNONS

Läskande rabarberlemonad

/

Nu har jag (Lisa) äntligen plockat rabarbern i min trädgård. Det är ju en sån fantastisk känsla att kunna skörda frukt, grönsaker och örter från sin egen trädgård för att sedan använda direkt. Igår kokade jag saft på rabarbern som jag sedan blandade i mycket färskpressad citron – en läskande söt och syrlig rabarberlemonad som smakade ljuvlig i solen!

Jag bakade även en Rabarber Tarte Tartin som vi ska ha med på picknicken idag i Hagaparken då vi ska fira Sveriges nationaldag! Recept kommer senare!

Ha en skön dag!

rabarberlemonad

Läskande rabarberlemonad
ca 8 dl oblandad saft

500 g rabarber
7 1/2 dl vatten
färskpressad saft från 2 citroner
2 – 2 1/2  dl strösocker

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber,  vatten och ca 1 msk av citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om.  (Genom att inte röra om, behåller saften en fin och klar färg.) Sila av saften i en ny kastrull och tillsätt socker. Värm till sockret har lösts upp. Låt svalna något och rör ner citronsaften. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker medan saften är varm. Låt kallna helt och förvara i kylskåpet.

Späd med vatten, gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kallt med mycket is och några skivor citron.

rabarber

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00