ANNONS

Varm vit choklad-dryck med kanel och vanilj

/

God morgon härliga lördag! För många av er har veckan varit en lugn vecka av vila och kanske lite skidåkning. Själva har vi haft det fullt upp med nya boken. Igår började vi plåta igen efter ett litet uppehåll (Monica har ju fått en liten bebis…).  Även om det är full stress och lite kaosartat så är det ändå roligt att komma igång igen.  Igår plåtade vi olika fonder, 22 olika kryddblandningar, ostronsås, fisksås, svampsoya, senap och thai-curries. Doften i studion var helt otrolig – även när vi plåtade fiskfonden och hade en strömming som statist.

Idag och imorgon får bli vilodagar. Lisa ska spendera lite kvalitetstid med sin minsting Benjamin (Lars är med flickorna i Åre) och Monica och Henrik ska fortsätta att riva huset (på deras tomt där de ska bygga nytt hus). Vilodagar innebär förstås långa och sköna frukostar. Våra amerikanska gener är dock inte mycket för svenska ”nyttiga” frukostar bestående av knäckemacka och fil utan vi gillar förstås att gå lite ”over the top”.  Framförallt på helgmornar kan det vi äter klassas som dessert snarare än frukost.  Våga även du släppa dina lutherska vanor och frossa loss i denna frukost som vi bjuder på här idag. Bland annat karamelliserar vi vit choklad som vi sedan blandar ner i varm mjölk…

Varm vit choklad-dryck med kanel och vanilj
Foto Roland Persson

Varm vit choklad-dryck med kanel och vanilj

ca 2 portioner

100 g vit choklad, i bitar
6 dl mjölk
1 dl vispgrädde
en nypa salt
ev. 1 kanelstång eller
½ vaniljstång
malen kanel till garnering
1 dl vispgrädde till garnering

Värm ugnen till 150 grader. Lägg den vita chokladen i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen och låt chokladen smälta och bli karamellfärgad, i cirka 20 minuter. Rör om då och då.

Blanda mjölken med vispgrädden i en kastrull. Tillsätt eventuellt kanelstången eller fröna från den halva vaniljstången som skrapas ner i gräddmjölken. Rör ner den karamelliserade vita chokladen. Smaksätt med en nypa salt.

Vispa grädden. Häll upp mjölken i koppar eller glas och toppa med vispad grädde. Pudra över kanel.

  .

Recepten kommer från vår bok Till bords med systrarna Eisenman. Recept på Croissant aux amandes som också finns på bilden hittar ni här!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00