ANNONS

Vit varm choklad

/

Unna er själva en lyxig vit varm choklad med smak av vanilj denna söndagsmorgon! Vitchokladen bakas i ugnen och får en smarrig smak av karamell. Har ni lust att fixa en riktig dekadent (läs: sockerchock!) frukost, gör också några grymt goda

Foto: Roland Persson

.

Vit varm choklad 

100 g vit choklad, i bitar
6 dl mjölk
1 dl vispgrädde
en nypa salt
ev. 1 kanelstäng eller 1/2 vaniljstång
malen kanel till garnering

1 dl vispgrädde till garnering

Värm ugnen till 150 grader. Lägg den vita chokladen i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen och låt chokladen smälta och bli karamellfärgad, i cirka 20 minuter. Rör om då och då.

Blanda mjölken med vispgrädden i en kastrull. Tillsätt eventuellt kanelstången eller fröna frön den halva vaniljstången som skrapas ner i gräddmjölken. Rör ner den karamelliserade vita chokladen. Smaksätt med en nypa salt.

Vispa grädden. Häll upp mjölken i koppar eller glas och toppa med vispad grädde. Pudra över kanel.

Receptet kommer från vår kokbok  Till bords med systrarna Eisenman”.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00