Värm ugnen till 175 grader.
Ett enkelt recept på frittata med zucchini, potatis och parmesan.
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
3.
Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin och låt rinna av i en durkslag.
4.
Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
5.
Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.
6.
Vispa äggen i en skål och rör ner lök, ost, zucchinni, salt och peppar.
7.
Häll ner äggblandningen tillbaka i stekpannan och rör om med potatisen.
8.
Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter.
9.
Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!
400 g fast potatis
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
6 ägg
150 g zucchini
50 g parmesan
1/2 tsk salt
1 nypa svartpeppar