Frittata med zucchini, potatis och parmesan

Efter den långa julhelgen med mycket god julmat och godsaker kör vi veckans vegetariska och bjuder på ett enkelt recept på frittata med zucchini, potatis och parmesan!

frittatazuchinni

 

Frittata med zucchini, potatis och parmesan

400 g fast potatis
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
6 ägg
1 vitlöksklyfta
150 g zucchini
50 g parmesan, riven
1/2 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.

Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin och låt rinna av i en durkslag.

Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.  Ställ åt sidan. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.

Vispa äggen i en skål och rör ner lök, ost, zucchinni, salt och peppar. Häll ner äggblandningen tillbaka i stekpannan och rör om med potatisen. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!

Kan serveras varm eller kall, gärna med en fräsch sallad!

 

LOADING..