ANNONS

Jordnötsrutor med kokos och choklad

/

Sött och salt. Jag (Lisa) älskar, verkligen älskar den fantastiska smakkombinationen – två smaker som kompletterar varandra och skapar en perfekt harmoni och balans i munnen. Igår bakade jag och barnen dessa jordnötsrutor – den mörka chokladen och söta kokosen gifter sig perfekt med sältan från jordnötterna.  Ännu ett recept på julgodis här på bloggen som är enkelt och snabbt att göra, och som är så goda!


jordnot2

Jordnötsrutor med kokos och choklad
ca 30 bitar

ca 2 1/2 dl jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
1 liter K-special flingor eller corn flakes

150 g mörk choklad
1-2 dl salta jordnötter

event. ca 50 g mjölkchoklad

Smörj en ugnform eller plåt. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en stor kastrull och koka upp över medelhög värme tills all socker har lösts upp.

Rör ner kokos, vanilj, och flingor och blanda väl. Tryck ut massan i formen i ett ca 1 cm tjockt lager.

Smält den mörka chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. Bred sedan ut den över massan. Strö över jordnötterna och ställ in i kylskåpet för att stelna.

Om ni kan hålla er från att börja äta godiset! Vi orkade faktiskt inte göra sista momentet som kommer här:   Smält mjölkchokladen och ringla den över kakan. Bryt sönder i bitar eller skär i rutor.

Receptet kommer från vår bok ”Vinterns söta”.

jordnot

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00